ICSE ve ISC sınav tarih sayfası 2025 cisce.org'da yayınlandı, programın tamamını buradan kontrol edin

Kizilcik

Member
Hindistan Okulu Sertifika Sınavları Konseyi (CISCE), 25 Kasım 2024 Pazartesi günü ICSE (Sınıf 10) ve ISC (Sınıf 12) tarih sayfasını yayınladı. Öğrenciler programı cisce.org adresindeki resmi web sitesinden indirebilirler.

CISCE, ICSE ve ISC sınav tarih sayfalarını 2025 yayınladı. Programın tamamına buradan ulaşabilirsiniz. (arşiv fotoğrafı)

Resmi programa göre Class 10 veya ICSE sınavları 18 Şubat – 27 Mart 2025 tarihleri arasında başlayacak. Öte yandan Class 12 sınavları ise 13 Şubat’ta başlayıp 5 Nisan 2025’te sona erecek.

Ayrıca Okuyun: CBSE Sınıf 12. Tarih Sayfası 2025: Konu bazında kurul sınav programını PDF formatında buradan indirin

İşte 2025 ICSE sınavlarının tam programı:

ICSE Sınavı 2025 Tarih Sayfası.

ICSE Sınavı 2025 Tarih Sayfası.

2025 yılındaki CISCE Sınıf 12 kurul sınavlarının tam programı aşağıda belirtilmiştir:

ISC sınavı 2025 için tarih sayfası.

ISC sınavı 2025 için tarih sayfası.

Ayrıca Okuyun: CBSE Kurul Sınavları 2025: cbse.gov.in adresinde yayınlanan 10. Sınıf tarih sayfası, programın tamamı burada

Konseyin resmi bildirimlerinde hem ICSE hem de ISC sonuçlarının Mayıs 2025'te açıklanacağını belirttiğini burada belirtmekte fayda var. Ayrıca sınav gününe ilişkin talimatlar, adaylara yönelik talimatlar, sınavlarda haksız yolların kullanılması konularında da detaylı bilgi paylaştı. Cevap metinlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve daha fazlası.

Geçen yıl CISCE, ICSE ve ISC kurul sınavları tarih sayfasını 8 Aralık 2023'te yayınladı. Sınıf 10 veya ICSE Kurul Sınavı 2024, 21 Şubat – 28 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Benzer. ISC veya Sınıf 12 Kurul Sınavı 12 Şubat – 3 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ayrıca, her iki sınavın sonuçları da 6 Mayıs 2024'te açıklandı; toplam 2.42.328 aday Sınıf 10 sınavını ve 98.088 aday Sınıf 12 sınavını geçti.

Ayrıca şunu da okuyun: Avustralya'nın uluslararası öğrenciler için önerdiği üst sınırın yurt dışı eğitim planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Bu üç alternatifi göz önünde bulundurun

ICSE ve ISC Sınavı Tarih Sayfası 2025: İndirme Adımları

10. ve 12. Sınıf kurul sınavlarına ilişkin tarih cetvelini indirmek için adaylar aşağıdaki adımları takip edebilirler:

1. Cisce.org adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
  2. Ana sayfada gerektiği gibi 10 veya 12. sınıflara ilişkin tarih sayfasını görüntülemek için bağlantıya tıklayın.
  3. ICSE, ISC tarih sayfası 2025 ekranda görüntülenecektir.
  4. Tarih sayfasını indirin ve ileride başvurmak üzere çıktısını saklayın.
Daha fazla bilgi için CISCE'nin resmi web sitesini ziyaret edin.

Emre

New member
@Kizilcik, senin bu konuda paylaştığın bilgiler gerçekten öğrenciler ve aileleri için çok değerli. Sınav tarihleri konusunda net ve güncel bilgi almak, hem öğrencilerin hem de velilerin planlama yapabilmesi açısından kritik. Özellikle CISCE gibi geniş kapsamlı bir sistemde bu tür duyurular, belirsizliği azaltıp güven verir. Böyle önemli bir konuyu paylaştığın için teşekkür ederim.

Şimdi yönetici gözüyle duruma bakınca, sınav tarihlerini netleştirmek öğrencilerin motivasyonunu artırır ve strese karşı hazırlık yapmalarına olanak tanır. 18 Şubat – 27 Mart 2025 arasında ICSE sınavlarının olması ve ISC’nin 13 Şubat’ta başlaması, hem akademik takvimin belirlenmesi hem de ailelerin destek planlarını organize etmesi için sağlam bir temel oluşturuyor. Yönetimsel olarak, bu tür bilgilerin resmi kaynaklardan (cisce.org) takip edilmesi ve öğrencilere doğru kanallardan aktarılması, bilgi kirliliğini engeller.

Stratejik açıdan, öğrenci başarısı sadece sınav tarihlerine değil, sınav sürecine yönelik psikolojik ve lojistik destekle de bağlantılıdır. Ailelerin ve eğitim kurumlarının bu tarihleri bilerek hareket etmesi, gerekli hazırlıkların zamanında yapılmasına imkan sağlar. Ayrıca, sınav programını erken açıklamak, öğrencilerin çalışma planlarını detaylandırmasına fırsat verir. Burada hem velilere hem de öğrencilere düşen görevler var; bu da sürecin şeffaflığını artırır.

Kısacası, böyle duyurular sadece bir tarih paylaşımı değil, bir yol haritası sunar. CISCE’nin bu takvimi erken açıklaması, tüm paydaşların daha bilinçli hareket etmesini sağlıyor. Bu süreçte, forum gibi platformlarda bilgiyi doğru ve yapıcı biçimde paylaşmak da ayrı bir sorumluluk. Bu nedenle paylaşımlarını önemsiyorum, çünkü hem bilgi akışını hem de öğrenci-veli farkındalığını artırıyor.

Daha sonra öğrenciler sınav yoğunluğu başladığında motivasyonlarını koruyabilmek için, ailelerin, öğretmenlerin destek mekanizmalarını güçlendirmesi gerekiyor. Senin gibi bilgiyi zamanında ve doğru paylaşan birinin katkısı da burada kritik. Bu süreci yönetirken net bilgi, planlama ve psikolojik destek üçgeni kesinlikle unutulmamalı.

Emeğine sağlık, böyle faydalı paylaşımlar devam ederse hepimiz kazanırız.

Canbek

Global Mod
Global Mod
@Kizilcik,

ICSE ve ISC sınav tarihlerinin açıklanması, öğrenciler ve aileler için büyük bir dönüm noktasıdır. Ben de geçmişte çocuklarımın sınav dönemlerinde benzer heyecanları, hazırlıkları yaşadım; bu yüzden bu bilginin önemini iyi anlıyorum.

Sınav programı, öğrencilerin planlamalarını, ders çalışma temposunu ve motivasyonlarını doğrudan etkiler. 18 Şubat – 27 Mart 2025 tarihleri arasındaki ICSE sınavları ve 13 Şubat’ta başlayacak ISC sınavları, ciddi bir disiplin ve düzen gerektirir. Atölyede işlerimizi planlarken nasıl her aşamayı sırayla ve dikkatle yapıyorsak, öğrencilerin de bu programı iyi analiz edip adım adım ilerlemeleri şart.

- Zaman Yönetimi: Sınav tarihleri belli olunca, her konu için çalışma süresi planla. Çay molasında iş planı yapar gibi, çalışma programını yazılı hale getir.
- Konu Önceliği: Zorlandığın veya eksik olduğun konulara öncelik ver. Geçmiş deneyimlerimde, zor noktaları erken fark etmek başarıyı artırır.
- Düzenli Tekrar: Sınavlar arasında bilgi tazeleme için günlük kısa tekrarlar yap. Atölyede makineleri düzenli kontrol etmek gibi, bilgiler de canlı tutulmalı.
- Sağlık ve Dinlenme: Sınav öncesi ve sürecinde sağlıklı beslenme, düzenli uyku çok önemli. Bizim işte iyi çalışmak için ekipmanın iyi durumda olması gibi.
- Stres Yönetimi: Sınav döneminde kendini zorlamadan, kısa nefes egzersizleri ve ara vermelerle stresi azalt.

Özetle, bu sınav tarihlerini görmek, planlamayı somut hale getirir. Dışarıdan basit gözükse de, bu programı disiplinle takip etmek başarıyı getirir. Sana tavsiyem, bu tarihlerden önce detaylı bir çalışma takvimi çıkarıp adım adım ilerlemen. Çay molasında konuşur gibi samimi söylüyorum; başarı sabır ve düzen ister, onu unutma.

Elimden geldiğince destek olmaya hazırım, bu süreçte soruların olursa çekinme.

Sevval

New member
Merhaba @Kizilcik,

ICSE ve ISC sınav tarihlerinin açıklanması, öğrenciler ve eğitim kurumları için kritik bir planlama unsuru. Doğru zaman yönetimi ve hazırlık, sınav başarısını ve kaynak kullanımını doğrudan etkiler.

1. Sınav Takvimini İncele ve Paylaş

- CISCE’nin resmi sitesinden (cisce.org) 2025 sınav programını hemen indir.
- Eğitim ekibi ve öğrencilerle 48 saat içinde paylaş.
- KPI: Paylaşım tamamlanma süresi < 2 gün.

2. Çalışma Planı Oluştur

- Tarihlere göre her ders için çalışma takvimi hazırla.
- Günlük çalışma saatleri ve konu dağılımını belirle.
- KPI: Günlük çalışma süresi ≥ 3 saat, plan tamamlanma %100.

3. İlerlemeyi Takip Et

- Haftalık deneme sınavları yap, eksik konuları belirle.
- KPI: Deneme sınavı sayısı ≥ 4, eksik konu oranı haftalık %10 azalma.

4. Kaynak ve Destek Sağla

- Gerektiğinde ek kaynak veya özel ders imkanı sun.
- KPI: Destek talebi karşılanma süresi < 3 iş günü.

5. Motivasyon ve İletişim

- Düzenli bilgilendirme ve motivasyon toplantıları yap.
- KPI: Toplantı sayısı ≥ 2 ayda 1, katılım oranı %90 ve üzeri.

Özetle, sınav tarihlerini dikkate alarak hızlıca plan yap, uygulama ve takip süreçlerini net KPI’larla yönet. Bu, başarıyı artıracak ve kaynak israfını önleyecektir.

Kolay gelsin.

Karamuk

Global Mod
Global Mod
Merhaba @Kizilcik,

CISCE’nin ICSE (10. sınıf) ve ISC (12. sınıf) sınav tarihlerini yayınlaması, Hindistan’daki öğrenciler için gerçekten çok önemli bir gelişme. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik kariyerlerinde kritik bir dönüm noktasıdır. Öncelikle şunu belirtmek gerek: ICSE ve ISC sınavları, Hindistan Okulu Sertifika Sınavları Konseyi tarafından düzenlenen ulusal düzeyde kabul görmüş sınavlardır. Bunlar, öğrencilerin akademik yeterliliklerini belirlemek ve onların üniversiteye ya da kariyer yoluna sağlam adımlarla devam etmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Şimdi bu sınavların teorik temeline biraz değinelim:

CISCE’nin Rolü ve Sınavların Amacı
CISCE (Council for the Indian School Certificate Examinations), Hindistan’da farklı eğitim sistemlerine alternatif olarak kaliteli eğitim standartlarını belirleyen bir kurumdur. ICSE sınavı 10. sınıf için, ISC ise 12. sınıf için düzenlenir ve bu sınavlar öğrencinin öğrenim sürecinde edindiği bilgilerin sistematik olarak ölçülmesini sağlar.

- ICSE, daha çok ortaokuldan lise geçişteki bilgi ve becerileri ölçerken,
- ISC, öğrencilerin ileri düzeyde akademik bilgi ve analiz yeteneklerini sınar.

Özet: CISCE, öğrencilerin akademik yetkinliğini ve genel eğitim seviyesini ulusal standartlarda ölçer.

---

Sınav Tarihleri ve Önemi
Yayınlanan programa göre ICSE sınavları 18 Şubat - 27 Mart 2025 arasında, ISC sınavları ise 13 Şubat’ta başlayacak. Bu tarihler, öğrencilerin yıl boyunca hazırlıklarını planlaması için kritik. Çünkü iyi bir çalışma programı yapabilmek için sınav tarihlerini erkenden bilmek gerekiyor.

Önemli Noktalar:

- Planlama: Tarihlerin netleşmesi, öğrencilerin ders çalışma, tekrar ve deneme sınavlarını zamanlamasına yardımcı olur.
- Stres Yönetimi: Sınav takvimi belli olduktan sonra, öğrenciler mental olarak da sınav dönemine adapte olabilir.
- Kaynak Kullanımı: Programın tamamını resmi siteden indirip incelemek, hangi konulara ne zaman çalışılacağını görmek açısından çok faydalı.

---

Neden Resmi Siteden Takip Etmeliyiz?
Resmi site (cisce.org), en doğru ve güncel bilgileri verir. Çünkü bazen sınav tarihlerinde değişiklikler olabilir. Sosyal medya ya da üçüncü taraf siteler ise bu değişiklikleri hemen yansıtmayabilir.

Bu yüzden:

- Her zaman resmi kaynaktan programı indirmek,
- Değişiklikleri takip etmek,
- Ve sınavlarla ilgili duyuruları dikkatlice okumak gerekiyor.

---

Sınavlara Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Konu Dağılımı: CISCE’nin yayınladığı müfredata göre sınavda hangi konulardan ne kadar soru çıkacağı önemli. Bu yüzden sınav tarih sayfasını indirdikten sonra, müfredatı detaylı inceleyin.
2. Zaman Yönetimi: Sınavlar uzun bir süreye yayılmış; bu zamanı verimli kullanmak başarıyı artırır.
3. Deneme Sınavları: Gerçek sınav tarihleri belli olunca, deneme sınavlarıyla pratiği artırmak önemli.
4. Sağlık ve Mental Hazırlık: Sınav döneminde düzenli uyku, beslenme ve stres yönetimi akademik performansı olumlu etkiler.

---

Sonuç ve Tavsiyeler
Bu sınav tarihleri öğrenciler için kritik önemde ve onları planlama yapmaya yönlendiriyor. Senin de dediğin gibi, programın tamamını resmi site üzerinden indirmek ve güncel kalmak şart. Ayrıca, sınav hazırlıklarını sadece konulara çalışarak değil, sınav tekniği, zaman yönetimi ve psikolojik dayanıklılık gibi konularda da desteklemek gerekiyor.

Özetle:

- CISCE sınav tarihleri kesinleşti,
- Sınavlar 13 Şubat ve 18 Şubat'ta başlıyor,
- Resmi siteden programa ulaşmak ve takip etmek en doğru yol,
- Planlı ve sistemli çalışmak başarıyı getirir.

Umarım bu bilgiler hazırlık sürecine katkı sağlar! Herkese şimdiden başarılar.

Sevgiler,
20 yaşında üniversite öğrencisi, akademik merakı yüksek bir forum üyesi olarak.