Tripura Board Sonucu 2024: TBSE Sınıf 10. ve 12. sonuçları Mayıs ayının son haftasında açıklanacak

Kizilcik

Member
Ortaöğretim Merkezi Kurulu'nun (CBSE) 10. ve 12. Sınıf sonuçlarını açıklamasının ardından Tripura Ortaöğretim Kurulu (TBSE), Mayıs ayının son haftasına kadar 10. ve 12. Sınıf kurul sınav sonuçlarını duyurmaya hazırlanıyor.

Tripura Board Sonucu 2024: TBSE Sınıf 10. ve 12. sonuçları geçen hafta Mayıs ayında yayınlanacak (PTI)

Ortaöğretim 12 ve üzeri sınavlar 1 Mart'ta başlayıp 30 Mart'a kadar devam ederken, 10. Sınıf sınavları ise 2 Mart'ta başlayıp 23 Mart'a kadar devam etti.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Bu yıl kurul sınavlarına yaklaşık 33.000 10. Sınıf öğrencisi ve 23.700 Sınıf 12 öğrencisi katıldı.

TBSE, bu yıl 10. Sınıf kurul sınavları için toplam 69 merkez ve 144 mekan, 12. Sınıf sınavları için ise 60 merkez ve 98 mekan kurdu.

“10. ve 12. sınıf cevap metinlerinin değerlendirilmesi zaten yapılmıştı. Şu anda yeniden değerlendirme süreçleri devam ediyor. Kurul sonuçlarını Mayıs ayının son haftasında açıklamayı bekliyoruz” dedi TBSE başkanı Dhananjoy Ganchowdhury.

2023 yılında 10. Sınıf kurul sınavlarına toplam 43.730 aday, 12. Sınıf kurul sınavlarına ise toplam 38.125 aday katılmıştır.

Pek çok okulun Vidyajyoti'yi benimsemesiyle birlikte bu yıl kurul adaylarının sayısı azaldı.

Bu yılın Şubat ayının başlarında, TBSE'nin tüm sınav merkezi yetkililerinden, 10. ve 12. Sınıf kurul sınavlarında Kokborok dili ödevlerinin yazılması için yalnızca Bengalce alfabelerle izin verilmesini istemesinin ardından eyalette Kokborok alfabesi anlaşmazlığına karşı yaygın protestolar yaşandı. Roma alfabesiyle yazılmış cevapları incelemek için değerlendiriciler hazır bulundu.

Daha sonra Gıda ve Sivil Malzemeler Bakanı Sushanta Chowdhury, öğrencilerin sınavları tercih ettikleri senaryoda yazmalarına izin verdi.

Kokborok, eyaletteki kabile nüfusunun çoğunluğunun ortak dilidir.