RBSE, Rajasthan Sınıf 10, 12 Kurul Sınav Planlarını Revize ediyor, Detaylar Burada

Kizilcik

Member
İkincil seviyenin ikincil seviyesinin Rajasthan (RBSE veya BSER), Rajasthan Sınıf 10 ve 12 sınavları için programları gözden geçirmiştir. Öğrenciler Rajeduboard.rajasthan.gov.in adresinden indirebilirler.

RBSE Rajasthan Sınıf 10, 12 Kurul Düzenlemelerinin İncelenmesi için Test Planları (Temsilci Fotoğraf)

Gözden geçirilen programlara göre, 1 Nisan'da Sınıf 10 için hiçbir sınav olmayacak.

Yönetim kurulu sekreteri Kailash Chandra Sharma, bu gün için planlanan üçüncü dilin 10. sınıfının (Sanskrit, Urduca, Gujarati, Sindhi, Pencap ve Sanskrit İkinci Belgesi) sınavlarının 4 Nisan'da gerçekleşeceğini söyledi.

Benzer şekilde, Sınıf 12 bilgisayar bilimi, daha önce 4 Nisan'da planlanan bilgisayar bilimi makalelerinin 7 Nisan'da gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Gözden geçirilmiş programa göre, RBSE Sınıf 10'un final sınavları 6 Mart'ta İngilizce makalesi (Kod 02) ile başlıyor ve 4 Nisan'da üçüncü taraf dil kağıtları ile bitiyor.

Sınıf 12 sınavları 6 Mart'ta psikoloji belgesiyle başlar ve 7 Nisan'da sona erer.

Öğrenciler bir hesap makinesi, cep telefonu, çağrı cihazı, dijital günlük veya diğer elektronik cihazlar giymemelidir.

Öğrenciler roller numaralarını anketlerde sağlanan odaya yazmalıdır. Sınavın sonunda anketler toplanır ve ancak bu zamandan sonra öğrenciler sınav salonundan ayrılabilir.

Cevap kitabındaki depolama alanına isimlerinizi yazmanız gerekir.

Cevap kitabının son sayfasında, kelimeyi “bitirmeniz” ve kalan sayfaları (varsa) garip çizgilerle işaretlemeniz gerekir.

RBSE Rajasthan Yönetim Kurulu Sınıfı 10, 12 Gözden Geçirilmiş Programlar Nasıl Kontrol Edilir

1. Rajeduboard.rajasthan.gov.in adresine gidin.
  2. “Zaman Tablosu -2025 (Revize)” bağlantısını açın
  3. PDF'yi indirin ve sınav verilerini kontrol edin.
Gözden geçirilmiş programları buradan kontrol edin.

Bu arada, Ortaöğretim Merkez Kurulu (CBSE), Pariksha Sangam Portal'daki okul kaydı yoluyla Sınıf 10 ve 12 Teori Sınav kartlarının kartlarını yayınladı.

Öğrenciler yönetim kurulu sınavından bilet almak için okullarıyla iletişime geçebilirler.