Dayanıklılık ve kararlılık yolculuğu: İki yıl önce komada olan Delhili genç, CBSE 12. sınavında %93 puan aldı

Kizilcik

Member
İki yıl önce komada olan Madhav Sharan, sonucu Pazartesi günü açıklanan CBSE Class 12 kurul sınavında %93 puan aldı.

Karşısına çıkan zorluklara rağmen Madhav kayda değer bir ilerleme kaydetti ve yavaş yavaş hareket kabiliyetini yeniden kazandı, ancak yine de sınırlı konuşma ve uzuv fonksiyonuyla mücadele ediyordu. (bildiri)

Yeni Delhi, Pushp Vihar'daki Amity Uluslararası Okulu öğrencisi 18 yaşındaki Madhav, Ağustos 2021'de beyin kanaması geçirdi ve ardından yaklaşık on gün komada kaldı.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Madhav'ın Ağustos 2021'deki 10. Sınıf sınavlarından bu yana yaşadığı yolculuk, dayanıklılığın ve kararlılığın bir kanıtıdır. Arteriyovenöz malformasyonun (AVM) neden olduğu yıkıcı aşırı yoğun beyin kanamasının ardından Madhav, beyninin neredeyse üçte birinin etkilendiği, dil, anlama, aritmetik ve yazma gibi hayati fonksiyonların etkilendiği önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı.

“Madhav koma halinde hastaneye getirildi. Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği ilk hafta, emirleri anlayıp anlamadığı veya hala konuşabilecek anlayışa sahip olup olmadığı konusunda netlik yoktu. Madhav'ın babası Dilip Sharan, “Nasıl konuşacağımı tamamen unuttum” dedi.

Takip eden haftalarda tıp uzmanları Madhav'ın anlayış ve tepki verme düzeyini belirlemeye çalışırken belirsizlik arttı.

“Konuşma yeteneğinin tamamen kaybı, iyileşme yolculuğunu daha da karmaşık hale getirdi. Sonraki 12 ay boyunca Madhav, altı ay boyunca açıkta kalan kafatasından bir kemik parçasının çıkarılması da dahil olmak üzere bir dizi kritik beyin ameliyatı ve radyasyon prosedürüne tabi tutuldu” dedi Vasant Kunj sakini olan babası.

Karşısına çıkan zorluklara rağmen Madhav kayda değer bir ilerleme kaydetti ve yavaş yavaş hareket kabiliyetini yeniden kazandı, ancak yine de sınırlı konuşma ve uzuv fonksiyonuyla mücadele ediyordu.

Önceki yaşamının unsurlarını geri kazanmak yavaş ve zorlu bir yolculuktu. Madhav, çektiği çileden altı ay sonra, gözle görülür bir zorlukla da olsa, geçici olarak ses çıkarmaya başladı.

“Temel İngilizceyi yeniden öğrenme süreci neredeyse bir yıl sürdü ve bu onun dilsel zorluklarının boyutunu ortaya çıkardı. Sharan, “Ancak, bir zamanlar bildiği bir dil olan Hintçe'yi hatırlayamaması, yaşadığı tıbbi çilenin kalıcı etkisinin dokunaklı bir hatırlatıcısı olmaya devam ediyor” dedi.

Madhav'ın Temmuz 2022'de okula dönüşü, yolculuğunda önemli bir dönüm noktası oldu. Sınırlamalarının farkına vararak cesur bir karar vererek bilimden sanata geçti ve akademik uğraşlarını gelişen yeteneklerine uyarlama ihtiyacının farkına vardı. Günlük yaşamını kesintiye uğratan süregelen zorluklara rağmen, Madhav'ın sert kararlılığı ve sarsılmaz tutkusu birer dönüm noktası görevi görüyor ve onu bir miktar normallik arayışında ileriye götürüyor.

Bir iş adamı olan Babası, “Madhav sempati ve yardım tekliflerinden kaçınıyor, yolculuğunu bağımsız bir şekilde yürütmeyi tercih ediyor, aksilikleriyle değil, bu aksiliklerin üstesinden gelme konusundaki direnciyle tanımlanan bir hayatı şekillendirmeye yönelik doğuştan gelen bir kararlılıkla hareket ediyor” dedi.

Onun hikayesi, yılmaz insan ruhunun ve zorluklar karşısında sınırsız azim kapasitesinin güçlü bir hatırlatıcısıdır. Madhav, 12. Sınıf kurul sınavları için İngilizce, Tarih, Siyaset Bilimi, Güzel Sanatlar ve Beden Eğitimi dersleri aldı.

Şimdi siyaset bilimi alanında yüksek öğrenime devam etmek istiyor. “Bu hafta sonunda yapılacak Delhi Üniversitesi giriş sınavlarına hazırlanıyorum” dedi.

Özel ihtiyaçları olan Noida öğrencileri CBSE kurul sınavında başarılı oldu

Bu arada Greater Noida'da genç yaşta beyin felci teşhisi konulan 19 yaşındaki Sujata Bidhuri, Sınıf 12 sınavlarında %76 puan aldı.

“Sujata, tüm özel yetenekleriyle yetenekli bir çocuk olduğunu kanıtladı. Ciddi iskelet kas distrofisinden muzdarip, bu da onun düzgün yazamamasına veya yürüyememesine neden oluyor. Sınavlar, ekstra zaman vb. için bir katip yardımı alıyordu. Uluslararası Graduate School School Direktörü Aditi Basu Roy, “CBSE kurul sınavındaki akademik performansı mükemmeldi, İngilizcede %87 ve genel olarak %76,4 puan aldı” dedi. Büyük Noida.

Şimdi İngiliz edebiyatı alanında diploma almayı planlıyor.

Noida, Sektör 27'den disleksi tanısı konulan Savir Tyagi, Sınıf 12 sınavlarında %91 puan aldı. Tıbbi giriş sınavlarına hazırlanan ikiz kardeşi Parin Tyagi ise %81 puan aldı.

“Ezberlemek benim için zor, bu yüzden öğrenmeye her zaman resimli kitap okumanın bir yolu olarak bakıyorum. Özellikle en sevdiğim konulardan biri olan siyaset bilimi konularını hikaye anlatacak şekilde öğreniyorum. En iyilerinden biri.” Benim için zor bir konu İngilizce çünkü hecelemesi zor. Ancak çok fazla pratik yaparak 95 puan aldım” dedi babası işadamı olan Tyagi.

Savir, Amity International School Noida, Sektör 44'ün öğrencisidir. 12. Sınıftaki konuları İngilizce, Siyaset Bilimi, Ev Bilimleri, Beden Eğitimi ve Hukuk'tur.

18 yaşındaki genç, “Kariyer hedefim hukuk okumak ve ardından kamu hizmeti sınavına girmek olsa da, nihai hedefim hayatın getirdiği acılara rağmen mutlu kalmak” dedi.