25 Haziran 2025 05:44
İlk sınavı geçenler üç konudaki sonuçlarını iyileştirmek için ikinci sırada yer alabilirler.
CBSE Kurul Testi: Merkez Ortaöğretim Kurulu (CBSE), ilk sınav için tüm adayların görünmesi gereken -10 tahtası sınavını gerçekleştirmek için yılda iki kez paylaştı ve reçete etti.
CBSE Sınıf 10 Yönetim Kurulu Testi Yılda iki kez 2026'dan itibaren tüm öğrenciler ilk sınavı almalı
İlk sınavı geçenler, aşağıdaki konuların üçünde sonuçlarını iyileştirmeye devam edebilir: Doğa Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler ve Diller.
CBSE -Boord Sınavı 2026'dan yılda iki kez: Hatırlamanız gereken bazı önemli noktalar
Sonuç beyan edilir edilmez cep telefonunuza ve e -mail'e dikkat edin. Lütfen bilgileri belirtin.
İlk sınavı geçenler üç konudaki sonuçlarını iyileştirmek için ikinci sırada yer alabilirler.
CBSE Kurul Testi: Merkez Ortaöğretim Kurulu (CBSE), ilk sınav için tüm adayların görünmesi gereken -10 tahtası sınavını gerçekleştirmek için yılda iki kez paylaştı ve reçete etti.
CBSE Sınıf 10 Yönetim Kurulu Testi Yılda iki kez 2026'dan itibaren tüm öğrenciler ilk sınavı almalı
İlk sınavı geçenler, aşağıdaki konuların üçünde sonuçlarını iyileştirmeye devam edebilir: Doğa Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler ve Diller.
CBSE -Boord Sınavı 2026'dan yılda iki kez: Hatırlamanız gereken bazı önemli noktalar
- Bir öğrenci ilk sınavda üç veya daha fazla konu için görünmezse, artık ikincisini alamaz. Bu tür öğrenciler “Temel Tekrar” kategorisine eklenir ve sınavı sadece gelecek yıl alabilirler.
- Sonucu ilk sınava gelen adaylar, konunun kategorisinde ikinci sınavı alabilirler.
- Spor öğrencileri, sınavları spor etkinliğiyle eşleşen ikinci sınavda konularda yer alabilirler.
- Kış okullarının öğrencileri ya ilk sınavlarda veya ikinci sınavlarda sunulan konularda görünmeyi seçebilirler.
- Ana sınavdan önce sadece dahili bir derecelendirme olacaktır. Birinci ana inceleme -Şubat ayının ortalarında başlar ve ikincisi Mayıs ayında yapılacaktır. İlk sınavın sonucu Nisan ayında gerçekleşir ve ikinci sınavın sonucu Haziran ayında açıklanmaktadır.
- Adayların (LOC) sunulması ve ana veya ilk sınavda görünen listesi zorunludur. İkinci sınav için LOC ayrı olarak doldurulur, ancak LOC'daki 2. sınava yeni isimler eklenmez.
- Öğrencilerin veya ilk sınavın performansı Digilocker ile paylaşılır, böylece ikinci sınavı almak istemiyorsanız 12. sınıftaki onay kabul edebilirsiniz. Kazanç sertifikaları gibi belgelere veda sadece ikinci sınavdan sonra verilmiştir.
- Her iki sınav da tam müfredat ve çalışma şeması kullanılarak gerçekleştirilir. Sınav şeması aynı kalır.