CBSE, Sınıf 10 ve 12 kurul sınavı 2025 için müfredat değişikliğini reddetti, açıklama yayınladı

Kizilcik

Member
14 Kasım 2024 19:08 IST

CBSE ayrıca politika değişikliklerine ilişkin tüm bilgilerin kurul tarafından resmi web sitesi ve genelgeler aracılığıyla yayınlanacağını söyledi.

Ortaöğretim Merkez Kurulu (CBSE), yaptığı resmi açıklamada, 2025 kurul sınavında 10 ve 12. sınıfların müfredatının %15 oranında kesilmesini ve seçilen konularda açık kitap sınavları yapılmasını reddetti.

CBSE, kamuoyuna yanıltıcı haberlerden kaçınmasını tavsiye etti. (Dosya/AFP)
Yönetim kurulu ne dedi:

“ Ortaöğretim Merkezi Kurulu (CBSE) tarafından 2025 kurul sınavlarında 10. ve 12. sınıflar için müfredatta yüzde 15 indirim yapıldığı ve seçilen konularda açık kitap sınavları yapıldığı haberine ilişkin olarak, çeşitli sitelerde yayınlanmıştır. CBSE'nin çevrimiçi haber portalları ve gazetelerde sınav sisteminde veya iç değerlendirme sisteminde herhangi bir değişiklik yapmadığını ve bu konuda resmi bir bildirim yapılmadığını söyledi. Bu nedenle CBSE yukarıdaki haberleri yalanlamaktadır” denildi.

Ayrıca Okuyun: UPPSC, RO, ARO sınavlarını erteledi; PCS ön sınavını tek bir günde yapmak

CBSE ayrıca politika değişikliklerine ilişkin tüm bilgilerin kurul tarafından resmi web sitesi ve genelgeler aracılığıyla yayınlanacağını söyledi. Bu nedenle kamuoyunun yanıltıcı haberlerden kaçınması tavsiye ediliyor.

Daha fazla bilgi için kurulun cbse.gov.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin.

Ayrıca Okuyun: Hindistan Ordusu 35. JAG Giriş Programı 2025 için başvuruları davet ediyor. joinindianarmy.nic.in adresinden başvurun

Hakkında en son haberleri alın…

Daha fazlasını gör

cbse
Sonuç açıklanır açıklanmaz cep telefonunuza ve e-postanıza bildirim alın. Lütfen bu konuda bilgi verin.