Şirket yönetimi sizi ilgilendiriyor mu? Bu alanda başarılı bir kariyer görüyor musunuz? Yoksa 12. sınıfınızdan sonra iş kursları için bilinen En İyi Hindistan Eğitim Enstitüsü'nü incelemekle ilgileniyor musunuz? Evet cevapladıysanız, bu makale tam size göre.
CBSE Sınıf 12'ye göre düşünebileceğiniz 8 Ekonomik Yönetim Test Sınavları (Temsilci Resim/Pixabay)
Ortaöğretim Merkez Kurulu, CBSE Sınıf 12 Kurulu 2025'in sonuçlarını duyurmaya hazırlansa bile, sınavlarda yer alan öğrenciler muhtemelen bir sonraki akademik bölümlerini planlamakla zaten ilgileniyorlar.
Mühendislikten tıp bilimine ve daha fazlasına kadar, bugün adayların 12. sınıftan sonra ilgilerini takip edebilecekleri çeşitli dersler var. Yönetim, öğrencilerin 12. yönetim kurulu sınavlarına göre tamamladıkları popüler derslerden biridir.
Yönetimde kurslar sunan üst düzey eğitim kurumlarına girmek için, adaylar bazı giriş sınavlarına girmelidir. CBSE, şirket yönetim enstitüleri için bazı önemli giriş testlerini listeleyen bir belge paylaştı.
Ayrıca Oku: Giriş Sınavları için CBSE Talimatları 2025: Öğrencilerin 12. sınıftan sonra dikkate alması gereken mühendislik sınavları
Bazıları aşağıdaki gibidir:
1. IPM -AT (Indore & Ranchi) Yönetim yetenek testinde entegre program
IIM Indore & Ranchi ve diğer müttefik üniversiteler altında 5 yıllık entegre işletme programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: IIMIDR.AC.IN
2. IPM -AT (Rohtak) – Yönetim Yetenek Testinde Entegre Program
IIM, Rohtak'ta 5 yıllık entegre işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: IIMROHTAK.AC.IN
3. Jipmat – Yönetim onay testinde ortak entegre program
IIM Jammu & Bodh Gaya'da 5 yıllık entegre işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: Jipmat.nta.ac.in
4. CUET (UG) – Ortak Üniversite Giriş Testi
Hindistan'daki CUET aracılığıyla UG onayları almaya karar veren merkezi, kamu ve özel üniversitelerde BBA / BBA (Hons) kurslarına giriş için.
Resmi Web Sitesi: Cuet.samarth.ac.in
Ayrıca Oku: Karnataka PUC 2 Sonuçlar 2025: 599 puanla 3 öğrenci, pasaport yüzdesi düşüşleri
5. NMIMS NPAT – 12.
Narsee Monjee, Mumbai, Navi Mumbai, Bengaluru, Haydarabad, Indore & Chandigarh'daki 3 yıllık işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi web sitesi: nmimsnpat.in
6. Met – Manipal Giriş Testi
Mahe'deki 3- ve 5 yıllık işletme yönetimi programına giriş için, Multicampus
Resmi web siteleri: manipal.edu/ & use.Manipal.edu/
7. XET – St. Xavier'in Giriş Testi
St. Xavier's, Mumbai'deki 3 yıllık BMS programına giriş için
Resmi web sitesi: xaviers.edu/
8. Ojee – Orissa Ortak Entrippe Sınavı
Orissa'daki bağlantılı üniversitelerde entegre BBA+MBA'ya giriş için giriş için.
Resmi Web Sitesi: Ojee.nic.in/ & Odishajee.com/.
Ayrıca okuyun: Andhra Pradesh, eğitim revizyonu için LEAP modelini başlatmak için
Bu yıl Ortaöğretim Merkez Kurulu, 15 Şubat 2025 – 4 Nisan 2025 arasında CBSE Sınıf 12 Kurul Sınavları 2025'e başkanlık etti. 2025 Sınıf Bakım Testleri için 19'dan fazla öğrenci ortaya çıktı.
Daha fazla bilgi için CBSE'nin resmi web sitesine bakın.
CBSE Sınıf 12'ye göre düşünebileceğiniz 8 Ekonomik Yönetim Test Sınavları (Temsilci Resim/Pixabay)
Ortaöğretim Merkez Kurulu, CBSE Sınıf 12 Kurulu 2025'in sonuçlarını duyurmaya hazırlansa bile, sınavlarda yer alan öğrenciler muhtemelen bir sonraki akademik bölümlerini planlamakla zaten ilgileniyorlar.
Mühendislikten tıp bilimine ve daha fazlasına kadar, bugün adayların 12. sınıftan sonra ilgilerini takip edebilecekleri çeşitli dersler var. Yönetim, öğrencilerin 12. yönetim kurulu sınavlarına göre tamamladıkları popüler derslerden biridir.
Yönetimde kurslar sunan üst düzey eğitim kurumlarına girmek için, adaylar bazı giriş sınavlarına girmelidir. CBSE, şirket yönetim enstitüleri için bazı önemli giriş testlerini listeleyen bir belge paylaştı.
Ayrıca Oku: Giriş Sınavları için CBSE Talimatları 2025: Öğrencilerin 12. sınıftan sonra dikkate alması gereken mühendislik sınavları
Bazıları aşağıdaki gibidir:
1. IPM -AT (Indore & Ranchi) Yönetim yetenek testinde entegre program
IIM Indore & Ranchi ve diğer müttefik üniversiteler altında 5 yıllık entegre işletme programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: IIMIDR.AC.IN
2. IPM -AT (Rohtak) – Yönetim Yetenek Testinde Entegre Program
IIM, Rohtak'ta 5 yıllık entegre işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: IIMROHTAK.AC.IN
3. Jipmat – Yönetim onay testinde ortak entegre program
IIM Jammu & Bodh Gaya'da 5 yıllık entegre işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi Web Sitesi: Jipmat.nta.ac.in
4. CUET (UG) – Ortak Üniversite Giriş Testi
Hindistan'daki CUET aracılığıyla UG onayları almaya karar veren merkezi, kamu ve özel üniversitelerde BBA / BBA (Hons) kurslarına giriş için.
Resmi Web Sitesi: Cuet.samarth.ac.in
Ayrıca Oku: Karnataka PUC 2 Sonuçlar 2025: 599 puanla 3 öğrenci, pasaport yüzdesi düşüşleri
5. NMIMS NPAT – 12.
Narsee Monjee, Mumbai, Navi Mumbai, Bengaluru, Haydarabad, Indore & Chandigarh'daki 3 yıllık işletme yönetimi programına giriş için.
Resmi web sitesi: nmimsnpat.in
6. Met – Manipal Giriş Testi
Mahe'deki 3- ve 5 yıllık işletme yönetimi programına giriş için, Multicampus
Resmi web siteleri: manipal.edu/ & use.Manipal.edu/
7. XET – St. Xavier'in Giriş Testi
St. Xavier's, Mumbai'deki 3 yıllık BMS programına giriş için
Resmi web sitesi: xaviers.edu/
8. Ojee – Orissa Ortak Entrippe Sınavı
Orissa'daki bağlantılı üniversitelerde entegre BBA+MBA'ya giriş için giriş için.
Resmi Web Sitesi: Ojee.nic.in/ & Odishajee.com/.
Ayrıca okuyun: Andhra Pradesh, eğitim revizyonu için LEAP modelini başlatmak için
Bu yıl Ortaöğretim Merkez Kurulu, 15 Şubat 2025 – 4 Nisan 2025 arasında CBSE Sınıf 12 Kurul Sınavları 2025'e başkanlık etti. 2025 Sınıf Bakım Testleri için 19'dan fazla öğrenci ortaya çıktı.
Daha fazla bilgi için CBSE'nin resmi web sitesine bakın.