CBSE Board Sınavı 2025 Tarih: 10. Sınıf, 12. pratik sınav, 1 Ocak'tan itibaren IA

Kizilcik

Member
24 Eki 2024 08:33 IST

CBSE Kurul Sınavı 2025: Tarihler, CBSE'nin kurul sınav kağıtlarının notlarının tematik dağılımını bildirdiği yakın tarihli bir genelgede belirtilmiştir.

CBSE Kurul Sınavı 2025: 10. ve 12. Sınıf CBSE yönetim kurulu sınavı adayları için pratik sınavlar ve İç Değerlendirme (IA) 1 Ocak'tan itibaren yapılacak ve teori ödevleri 15 Şubat 2025'ten itibaren başlayacak. Bu tarihler, Ortaöğretim Merkez Kurulu tarafından yakın zamanda yayınlanan bir genelgede belirtilmiştir. Yönetim kurulu sınav kağıtlarının konu bazında dağılımının paylaşıldığı Eğitim (CBSE). Kurul sınavlarına ilişkin notlara ilişkin CBSE genelgesi cbse.gov.in adresinden görülebilir.

CBSE Kurul Sınavı Tarihi 2025: Sınıf 10, 12 Pratik Sınav Tarihleri Açıklandı (Twitter)

CBSE kış okulu uygulama sınavlarının 5 Kasım – 5 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacağını da belirtmekte fayda var.

Daha önceki bir genelgede kurul, sınav düzenlemelerinde uygulamalı sınavların 1 Ocak'tan itibaren yapılacağını belirtirken, okulların bu ay kış aylarında kapalı kalmasının beklendiğini belirtmişti.

Teorik sınavların tarih çizelgeleri bekleniyor. Geçmiş trendlere göre CBSE teori makale programlarının Aralık ayında yayınlanması bekleniyor.

2025 yılında ülke genelinde ve yurt dışında 8.000 okulda 10. Sınıf ve 12. Sınıf kurul sınavlarına yaklaşık 44 yüz bin aday katılacak.

CBSE geçtiğimiz günlerde öğrencilerin sınavlara katılabilmeleri için en az yüzde 75 devam zorunluluğunun olacağını söyledi.

CBSE, “Kurul, yalnızca tıbbi acil durumlar, ulusal veya uluslararası spor etkinliklerine katılım ve diğer ciddi nedenler gibi acil durumlarda, gerekli belgelerin sunulması koşuluyla yüzde 25 oranında indirim sunuyor.” dedi.

Ayrıca Okuyun: CBSE Board Sınavları 2025: 10. ve 12. sınıf sınavlarına girebilmek için %75 devam zorunluluğu

Kurul, 10. ve 12. sınıf sınavlarına ait örnek ödevleri akademik web sitesinde yayınladı. Öğrenciler örnek kağıtları cbseacademic.nic.in adresinden indirebilir ve bunları sınavın not şemasını ve modelini ve testte sorulan soru türlerini uygulamak ve anlamak için kullanabilirler.

Ayrıca Okuyun: Cbseacademic.nic.in adresinde yayınlanan CBSE Sınıf 10, 12 Örnek Makaleler 2025, indirme bağlantıları buradan

Kariyerinizi geliştirin…

Daha fazlasını gör

cbse
Sonuç açıklanır açıklanmaz cep telefonunuza ve e-postanıza bildirim alın. Lütfen bu konuda bilgi verin.