Rubinstein, enflasyonun haftalık izlenmesini savunuyor ve 2024’te fazla elde edilmesi çağrısında bulunuyor

Fotoğraf dosyası
Fotoğraf: arşiv.

Ekonomi Politikası Bakanı Gabriel Rubinstein, bu Cumartesi günü kendi bölgesi tarafından haftalık enflasyon izleme raporunun yayınlanmasını savundu ve fiyatları düşürmek için mali fazla elde etmeyi ve döviz açığını azaltmayı hedeflemenin gerekli olduğuna işaret etti. gelecek yıl için oran.

“Gerçek şu ki kendi (haftalık) endeksinize sahip olmak hayal değil çünkü bazen çok kötü olabiliyor. Bu sadece bir yoldur Ekonomideki fiyatların gelişimini daha yakından takip edin ve herhangi bir danışmanlık firmasının yapabileceği gibi Indec’ten tamamen bağımsız bir tahmin,” dedi Rubinstein bu sabah Radio Mitre ile diyalog halindeyken.

“Tamamlayıcı olduğunu” ve amacının “bunu herkesle paylaşmak” olduğunu, böylece “temelsiz beklentiler oluşmamasını” açıkladı.

Bu Cuma günü X hesaplarında (exTwitter) yayınlanan en son tahmine göre, Fiyatlar 4-10 Eylül arasındaki haftada %2,1 arttı.

“Bu durumda, Pek çok yükselişin yaşandığı bir haftanın ardından endekslerin düşüşte olduğunu göstermek bana iyi geliyor” diyen yetkili, bunun yayılmasının aynı zamanda Ağustos ayındaki son devalüasyon ve ardından resmi döviz kurunun sabitlenmesinden sonra enflasyonda “çok farklı bir dinamiğin” ortaya çıkmasına dayandığını açıkladı.

Bu dinamik, “daha uzun süre beklemek zorunda kalacağımız aylık tahmin karşılığında haftalık tahminlerde yansıtılıyor” diye ekledi.

Onun için Yetkili, Eylül ayında enflasyonun “yüksek” olacağını tahmin etti.

“Bunun yüzde 9 ya da yüzde 10 ya da yüzde 11 olduğunu göz ardı edemeyiz. 14 Ağustos’taki devalüasyonun genel ve özel etkileri nedeniyle bunun çok yüksek olacağına inanıyoruz, bu da bir enflasyon tabanına işaret ediyor, Eylül ayı için daha sonra orada olmayacak yüksek bir istatistiksel sürüklenme anlamına geliyor” diye açıkladı.

Bu anlamda, çünkü Ekim Rubinstein bu aya göre “önemli ölçüde daha düşük enflasyon” bekliyor.

Rubinstein için bir sonraki seçimlere baktığımızda, Massa, enflasyonu La Libertad Avanza’nın (LLA) adayı Javier Milei’nin önerdiğinden “daha kısa sürede” kontrol edecek.

Sekreter, enflasyonu düşürme zamanlarının “iki temel makroekonomik unsurla bağlantılı olduğunu” açıkladı: mali denge ve döviz rezervleri.

“Mali fazlamız varsa ya da bütçe açığımız yoksa sokağa daha fazla peso atmayız ve devalüasyon ihtiyacını da yaratmayız. İstikrarın sağlanması için bu gerekli bir koşuldur” diye vurguladı.

Arjantin örneğinde, piyasalara erişim olmadığından, “mali açıkların maliyeti çok yüksek” çünkü “doğrudan veya dolaylı para emisyonu olmadan finanse edilemezler.”

2024 Bütçe Projesi

Bu çerçevede projenin önemine vurgu yaptı. Bütçe Yürütme Organı tarafından 2024 yılı için sunulan “bir bir puanlık mali fazla Gayri safi yurtiçi Hasıla (GSYİH)”.

Bu anlamda şunu vurguladı: projeyle ilgili tartışmaların seçim sonrasına ertelenmesi kararıÇünkü “yeni parlamento oluşumu aynı fikirde olmadığı için hemen onay verip sonra yeniden açmak pek mantıklı değil.”

“İkinci koşul ise döviz piyasasıyla ilgili çünkü yüzde 100’lük fark çok zararlı ve enflasyonu etkiliyor. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor ve bunun için de önemli miktarda dolarımız var. Elbette Milei’nin dolarize etmek istediği 60 milyar dolar değil, 5 milyar dolar ya da kullanım şartlarında 10 milyar dolar” değerlendirmesinde bulundu ve bu anlamda Arjantin ekonomisinin “uygun koşullar sunduğunu” savundu. gelecek yıl dolar biriktirmek için.”

Massa’nın açıkladığı önlemler

Massa, Gelir Vergisi’nin vergi dışı asgari oranının artırılması veya KDV’nin iadesi gibi son açıklanan tedbirlerin bütçe açığına etkisine ilişkin ise “bunları mümkün olduğunca telafi etmeye çalıştıklarını” ifade etti.

“Diğer gider kalemlerinden ertelenebilecek ya da yapılmayacak pek çok iş var. Bütçenin %60’ı uygulandı ve bu, bazı şeylerin doğrudan yapılmaması için bir alan sağlıyor. Kamu yatırımlarının veya eyaletlere yapılan transferlerin kesin hesabında biraz daha az olabilir” dedi Rubinstein.

Genel seçimlerden sonra döviz kurunun değeriyle ilgili olarak “marjinal veya paralel dolarda bir miktar hareket olduğu” ihtimalini göz ardı etmedi ancak resmi döviz kurunun “15 Kasım’a kadar sabit kalacağını” ve sonrasında “15 Kasım’a kadar sabit kalacağını” vurguladı. yeni hükümetin ne yapacağını bekleyerek ılımlı bir ‘sürünme çivisi’ başlatın.”