Bahillo, II. Uluslararası Mısır Kongresi’nde ‘değer katma ve daha fazla pazar açma’ çağrısında bulundu

Fotoğraf Twitter JuanjoBahillo
Fotoğraf: Twitter @JuanjoBahillo.

Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Juan José Bahillo Salı günü bu konuda çalışmak üzere çağrıda bulundu. “Katma değer yaratın, verim farklarını daraltın, daha fazla pazar açın ve Arjantin’de mısırın karbon ayak izini gösterin”Paraná, Entre Ríos’ta düzenlenen II. Uluslararası Mısır Kongresi’nin açılışı sırasında.

Bahillo da uyardı Avrupa Birliği, Latin Amerika üretimini “iklim değişikliğinin nedenleri” olarak koşullandırmak ve sınıflandırmak istiyor ancak “sorumluluğun üreticilere yüklenmemesini” talep ediyor.

Bu Salı ve Çarşamba günleri arasında görüşülen II. Uluslararası Mısır Kongresi, Tarım ve teknoloji sektöründen 2.000’in üzerinde üretici, bilim insanı, teknisyen, kamu ve özel temsilci, iş adamı ile ulusal ve uluslararası yatırımcıyı bir araya getirdi.

Entre Ríos valisi Gustavo Bordet, mısırın “üretim zincirleri için temel bir unsur olduğu” konusunda uyardı ve “yapısal sorunları öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik ile çözmek için dokunulmaz kamu politikalarını tanımlayan büyük bir ekonomik, politik, sosyal ve ticari anlaşma” çağrısında bulundu.

Maizar’ın başkanı Pedro Vigneau ise Télam’e, “Arjantin’in bugün %70’ini tahıl olarak ihraç ettiği tahılı ihraç etmeyi düşünmekten daha fazlası”, “dünyadaki en küçük çevresel ayak izine sahip tahılı dönüştürmek” için çalışmak gerektiğini söyledi. Dünyayı gıda, mal ve hizmetlere dönüştürüyoruz”.

Vigneau, “mısır nişastasından yapılmış” takımının yanı sıra spor ayakkabılarını da gösterdi, ancak bunların ülke dışında üretildiğini açıkladı ve bu nedenle “mısırın pazarlanması için tüm aktörler arasında fikir birliğine varılması ve bir plan geliştirilmesi” çağrısında bulundu. Arjantin’de dönüştürülmüş ve fotosentez yaptığı yere yakın.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Arjantin temsilcisi Carlos Cherniak, ülkenin “gösterecek ve paylaşacak çok şeyi olduğunu” ekledi.

“Geleneksel olmayan pazarları keşfedelim, proteine ​​ihtiyaç duyan ülkeler var, ulusal bilim ve teknolojiyi destekleyelim” diyen Erdoğan, sürdürülebilirliğin “sosyal, ekonomik ve çevresel boyutlar arasında denge kurulmasıyla” sağlanacağını vurguladı.

Başka bir tartışma masasında Arjantin Kırsal Derneği (SRA) yöneticisi Andrés Costamagna, kuruluşun Conicet ile birlikte büyükbaş hayvanlarda yürüttüğü araştırma ve genomik analize dikkat çekti.

Temel amaç “l” ile bir veritabanı oluşturmaktır.Arjantin’deki tüm türlerin genomikleri”, daha sonra “bir buzağı daha doğurmadan önce bile daha az emisyon ve daha az çevresel ayak izi üreten türlerin seçimi” gerçekleştirilecek, yorumunu yaptı.

Fotoğraf Twitter JuanjoBahillo
Fotoğraf: Twitter @JuanjoBahillo.

INTA’dan tarım uzmanı Fernando Scaramuzza ise “telemetri yoluyla bilgi toplayan ve gönderen yaklaşık 11.500 makineyle bağlantılı 17 milyon hektardan fazla alanın” bulunduğunu vurguladı.

Başka bir panelde Arjantin Petrol Sanayi Odası (Ciara) ve Tahıl İhracatçıları Merkezi (CEC) başkanı Gustavo Idígoras, önümüzdeki yıllarda şunları açıkladı: “Bütün pazarlar sürdürülebilirlik isteyecek“ve Avrupa’nın” gündeme hakim olduğu.

Ormansızlaşmadan arındırılmış çok sayıda alanın talep edileceğini açıkladı ve “Toplam alan ne olursa olsun, alanın yarım hektardan fazla ormansızlaştırılmadığını gösteren bir coğrafi uydu fotoğrafı yoksa mısır satılmayacaktır.”

Ayrıca su tüketimi ve emisyon hesaplamalarının da isteneceğini duyurdu; partilerin karbonu yakaladığını; tahılın yerli halklarla veya çocuk işçiliğiyle yasal çatışma halinde olan bir yerden gelmemesi ve çalışma koşullarının karşılanması.

Swiss Pampa’nın kurucusu ve CEO’su ve Cofco International’ın yöneticisi Gonzalo Ramírez Martiarena, Arjantin’in “diğer ülkelerle karşılaştırıldığında güçlü bir avantaja sahip olduğu” ve Avrupa’nın tarımsal üretimi ve iklim değişikliğini düzenleyeceğini kabul etti.

İsviçre’den kıta bazında küresel bir genel bakış sunarak, “hükümetleri aşan” kamu politikaları oluşturmak için “tüm zincirlerle” birlikte çalışmasını ve “her zaman değer katmayı ve teknolojilerin dönüştürülmesini ve birleştirilmesini federalleştirmeyi düşünmesini” istedi.

Edimilson Alves, Brezilya’daki Pensar Tarım Enstitüsü’nün (IPA) başkanıdır. Bu kuruluş, 2011 yılında üç devlet gücünde tarıma yönelik eylemleri garanti altına almak ve teşvik etmek amacıyla kurulmuş olup şu anda 56 kuruluşu “siyasi ancak partizan olmayan bir enstitü” olarak bir araya getirmektedir. “

Brezilya 20 yıl içinde dünyada gıda ithalatçısı olmaktan ihracatçıya dönüştü; yılda 1.800 trilyon reali üretiyor ve bir milyar insanı besliyor. Alves’i onayladı, teşekkürler “krediler, Amazon koruma ve yatırım”.

ABD’den John Linder, 1980’den bu yana bu ülkenin dönüm başına toprak kaybını %58, gaz emisyonlarını da %31 oranında azalttığını vurguladı; ve mısır sulama verimliliğini %41 artırdı.

2030’a kadarKuzey Amerikalılar “arazi kullanımında verimliliği %12, suda %15 ve enerjide %15 artırmayı; toprak erozyonunu %13, gaz emisyonlarını da %13 azaltmayı” planladı.

Bu arada Hollandalı Benno Van der Laan, Avrupa, Çin, Kore ve Vietnam’da genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO’lar) ithalatına yönelik onayların “yavaş ve öngörülemez” olmasından şikayetçi oldu.

Meksika’da insan tüketimi için transgenik mısır ithalatını yasaklayan bir kararnamenin bulunduğunu, İngiltere’de izinlerin de “yavaş” olduğunu, Kolombiya ve Kosta Rika’da GDO’lara karşı projelerin bulunduğunu belirtti.

İkinci Uluslararası Mısır Kongresi’nin ilk 17 masa ve panelinde Arjantin, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya’nın yanı sıra diğer ülkelerden çok sayıda kuruluş ve aktör, Teknoloji, et, sürdürülebilirlik, proteinler, uluslararası ticaret, tarım politikası, dijital bağlantı, iklim, beslenme, ekonomi ve ekofizyolojiyi tartıştılar.

Mısır, Orta Bölgedeki (Entre Ríos, Córdoba ve Santa Fe) ana tarımsal sanayi zincirlerinden biridir. Kongrenin organizatörleri Maizar ve Maizall gibi kuruluşlarla birlikte.