Arjantin’in önünde “amansız bir ihracat artışı” olacağının garantisini veriyorlar

Dış ticaret uzmanı Marcelo Elizondo bunu tuttu Arjantin’de “önlenemez bir ihracat artışı” varve bu büyümenin düzeyi, iklim durumunun yanı sıra gelecekteki hükümetin uygulayacağı politikalara da bağlı olacaktır.
Télam’e yaptığı açıklamada, enerji sektörünün olgunlaşması ve biyoekonominin gelişmesi için gerekli yatırımların yapılması için gereken süreye değinerek, “Arjantin’in önünde bir ihracat artışı var, ancak muhtemelen bir yıldan diğerine olmayacak” dedi. ve bilgi ekonomisi.
Aynı şekilde, “tüm ihraç edilebilir üretime ilişkin düzenleyici ortamı” daha esnek hale getirme çerçevesinde Arjantin Yatırım ve Uluslararası Ticaret Ajansı’nın (Aaici) güçlendirilmesi ve modernleştirilmesinin önemini vurguladı.
Uluslararası Ticaret Odası’nın (ICC) Arjantin şubesi başkanı ve Arjantin Uluslararası İlişkiler Konseyi’nin (CARI) Uluslararası Ekonomik Komitesi direktörü Elizondo, şunu varsayarak şunu öngördü: “Kuraklık sorunu aşılacak”2024’te “daha iyi hasat sayesinde bu yıla kıyasla 15.000 milyon ABD doları daha fazla ihracat yapabiliriz.”
“Belki de gaz boru hattının inşası ile enerji denklemi (Başkan Néstor Kirchner, GPNK) biraz daha fazla ihracat olanağı verebilir“, diye tahmin etti, ancak ona “ihracat patlamasından” bahsetmek “abartı” gibi geldi.
Bu bağlamda şunu belirtti: 2022’de “Arjantin 88 milyar ABD doları tutarında ihracat rekoruna ulaştı; bu, hacimlerin iyileşmemesi nedeniyle temel olarak daha iyi uluslararası fiyatlarla açıklanabilir”.
“Arjantin’in önünde bir ihracat artışı var, ancak muhtemelen bir yıldan diğerine değil”
“Gelecek yıl henüz geçen yılın aynısını yakalayabileceğimizi düşünmüyorum, bir artış olacak ama bir patlama olacağını düşünmüyorum ve iklimin iyileştirilmesi gibi belirli varsayımlar yapıldığı sürece, “dedi.
İlişkin bilgi ekonomisiElizondo, otomotiv endüstrisi veya enerji üretimi gibi sektörlerde “daha fazla üretkenlik” sağlayarak ihracat potansiyelinin “otonomdan ziyade geleneksel sektörlere uygulanmasının daha önemli olduğunu” değerlendirdi.
“Bu, bugün zaten oluyor; örneğin, bilgi ekonomisinin büyük verilerle, uydularla, üretimde yazılımla, tarım makinelerinde teknolojiyle en çok uygulandığı tarımda.” Elizondo için diğer faaliyetlerde “tekrarlanabilir bir modeldir”.
Öte yandan, “yeni hükümette ne olacağını da görmek gerekiyor, çünkü teşvik yaratan da olabilir, şüphe uyandıran da olabilir” uyarısında bulundu ve bu bağlamda “bir derece” gösterdiğini belirtti. “yerel faktörlerin yanı sıra uluslararası faktörleri” de tehlikeye attıkları belirsizlik.
Elizondo, ülkenin “biyoekonomi olarak adlandırılan, yalnızca tarımı ihraç etmekle kalmayıp aynı zamanda temiz enerji gibi bunun aracılığıyla üretilen her şeyi biyoekonomi olarak adlandırılan ihraç edilebilir tarımsal kökenli arzını artırma konusunda büyük bir kapasiteye sahip olduğuna” dikkat çekti. “geleneksel enerjiler, Vaca muerta gazı veya bakır, gümüş veya lityum gibi mineraller”.
“Ama yapman gereken her şey için üretim ve altyapı yatırımları; ve bunun için yapmalısın finansman ve açık pazarlar oluşturmak“diye daralttı.
Her ne kadar “bu yavaş yavaş gerçekleşecek” dese de somutlaşması “üretim koşullarına, üretken mimarilerin üretilmesine, değer zincirine ve dış politikaya bağlı olarak az çok hızlı” olacak.
“Bana öyle geliyor ki önümüzde ihracatta amansız bir artış var, az ya da çok yoğun, az ya da çok hızlı ya da az hızlı olacak, bu bizim ne yaptığımıza bağlı” dedi.
Bu bağlamda şunu ifade etti: Aaici “güçlendirilmeli ve gündemini, Arjantin’in küresel değer zincirlerine dahil edilmesi üzerinde daha fazla çalışacak şekilde yeniden odaklamalı” ve geleneksel ticari tanıtımda pek değil; Ürünlerin geleneksel araçlarla tanıtımını değil, Arjantinli şirketlerin büyük küresel ağlara dahil edilmesini sağlama konusunda daha akıllı olması gerekiyor”.
Elizondo şunları ekledi: “Geniş bir paket aracılığıyla ihracatın teşviki üzerinde çalışmalıyız, bugün girişimizin zor olduğu pazarlarla serbest ticaret anlaşmaları yapmalıyız, ithalatın önündeki engelleri azaltmalı, tüm ihraç edilebilir üretimler için düzenleyici ortamı daha esnek hale getirmeliyiz, çünkü bugün düzenleyici katılık inovasyonu ve yatırımı engeller”.