Arjantin’deki evlerin %85’inde sabit internet bağlantısı var

Arjantin’deki evlerin %85’inde sabit internet bağlantısı var ve bu toplamın çoğunluğu Buenos aires şehri ve illerin ana kent merkezleri Buenos Aires, Mendoza, Noel Baba İnanç Ve Kordovatarafından iki yılda bir yapılan araştırmaya göre Arjantin İnternet Odası (Cabase).
Ülkenin bağlantı ve altyapı durumunu inceleyen İnternet Endeksi adı verilen aynı araştırmaya göre, bu illerde fiber optik bağlantılı evlerin %55’ini açıklıyor; bu oran iki yıl önce %17’den azdı.
Bu bağlamda Cabase Başkanı, Ariel Graizer, “özellikle KOBİ’lerin ve kooperatiflerin yatırımları nedeniyle” ülkenin iç kesimlerinde fiber optik kullanımının iki yıl içinde “iki katına çıktığına” dikkat çekti..
Ayrıca şunu da belirtti: Güçlü finansal desteğe sahip olmayan şirket ve kooperatifler yurt dışındaki ödemelerde zorluklarla karşı karşıya kalıyor.hem IP adreslerini sağlayan bölgesel kuruluşa hem de dağıtımı genişletmeleri için ekipman tedarikçilerine.
Graizer basınla yaptığı diyalogda, “Sabit bağlantıların hızı ve fiber optiklerin evlere nüfuz etmesi, ülkenin dijital ekonomiye katılmaya ne kadar hazır olduğunu bize gösteren göstergelerdir” dedi.
“Sabit bağlantıların hızı ve fiber optiklerin evlere nüfuz etmesi, ülkenin dijital ekonomiye katılmaya ne kadar hazır olduğunu bize gösteren göstergelerdir”Ariel Graizer
“Mevcut veriler bize her iki göstergenin de olumlu bir gelişme gösterdiğini gösteriyor, ancak aynı zamanda özellikle son üç yılda kötü düzenleyici kararların ve kamu politikalarını tanımlarken sektörün önceliklendirilmemesinin, Bölgedeki ülkelerle aynı seviyede büyüyemeyen ülkede bağlantının gelişimi yavaşladı.
Araştırmada şu anda ülkedeki evlerin %55’inde fiber optik bağlantının olduğu; %22 kablolu modem aracılığıyla; %12 kablosuz üzerinden; %8’i ADSL teknolojisini, %3’ü ise uydu ağını kullanıyor.
Araştırmada şu anda ülkedeki evlerin %55’inde fiber optik bağlantının olduğu; %22 kablolu modem aracılığıyla; %12 kablosuz üzerinden; %8’i ADSL teknolojisini kullanıyor ve %3’ü uydu ağını kullanıyor
Hızlarla ilgili olarak, kullanıcıların %20’sinin saniyede 100 megabitin üzerinde bağlantıları var; 50 ila 100 mbps arasında %27; 20 ila 50 Mb/sn arasında %22; 6 ile 20 Mb/sn arasında %20; ve 6 MB’tan düşük bağlantı hızıyla %11.
Cabase’den, “2015 ortasında sabit geniş bant pazarının neredeyse tamamen 1 ila 6 Mbps arasındaki hızların hakimiyetinde olduğunu” ve “Eylül 2019’da 6 ila 30 Mbps arasındaki hızların net bir büyüme gösterdiğini ve halihazırda 60 Mbps’yi temsil ettiklerini” açıkladılar. toplamın %’si.
“İnternet erişiminin evrenselleşmesi bir dizi değişken tarafından koşullandırılıyor; bunların arasında hizmet sözleşme maliyeti ve bunun her hanenin geliriyle ilişkili olarak temsil ettiği şey öne çıkıyor.”
Cabase’nin araştırmasına göre, Ağustos 2023’te kullanıcıların evdeki sabit internet hizmeti için ödediği ortalama maliyet 5.612 dolardı. Bu miktar ülke genelindeki ortalama hane gelirinin yaklaşık %3’ünü temsil etmektedir.
Bu yüzde, BM Genişbant Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre 2025 yılı için kişi başına düşen aylık gayri safi milli gelirin %2’sinden az olan Bütçe Eşiğinin hala üzerindedir.
Adil bir şekilde Yüksek hızlı hizmetlere erişim maliyeti, olanaklara sahip hanelerin kaliteli bir bağlantıya geçememesinin temel nedenidir.İnternet Dizini’nde açıklanan ankete göre.
“Araştırma katılımcılarına evlerinde yüksek hızlı internet hizmeti almama nedenleri sorulduğunda yüzde 50’si maliyetin yüksek olması nedeniyle bunu yapmadığı, yüzde 25’i kullanmadığı için, yüzde 13’ü ise ilgilenmiyorlar ve son olarak ankete katılanların yüzde 12’si internet sağlayıcılarının daha yüksek hız sunmadığını söylüyor.”
Raporda ayrıca şunu da belirtiyor: Sabit internet bağlantısı olmayan evlerin %77’si internete cep telefonu veri hizmeti üzerinden veya paylaşılan bir Wi-Fi bağlantısı kullanarak erişiyorgeri kalan %23 ise evde internet kullanmadığını söylüyor.
Benzer şekilde, sabit bağlantıya sahip olmayan hanelerin yüzde 43’ü evlerinde hiç bağlantı olmadığını belirtirken, yüzde 57’si bu hizmeti satın alıp iptal ettiğini belirtti. Hizmeti iptal edenlerin %41’i maliyeti karşılayamadığı için iptal etti.