Adil Fiyatları yenilemeyen büyük şirketler Now 12’nin dışında kalacak

Fotoğraf Basın
Fotoğraf: Basın.

Ticaret sekreteri ayakkabı, giyim, ev aletleri, motosiklet, ev aletleri ve cep telefonunun yanı sıra toplu tüketim ürünlerine yönelik fiyat anlaşmalarıyla ilerlemeye devam ettiğini, yenilemeyen şirketlerin ise programın dışında kaldığını hatırlattı. şimdi 121041/2023 sayılı kararla belirlendiği üzere.

İçinden, Ticaret, Ahora 12 programının geçerliliğini 31 Ocak 2024’e kadar uzattı yalnızca program anlaşmalarına abone olan şirketler için Uygun FiyatlarMikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (MSME’ler) bu gereklilikten muaf tutmaktadır.

30 Haziran’da yayınlanan kararda, “Adil Fiyatlar programı çerçevesinde ilgili anlaşmaları imzalayanlar tarafından sağlanan, ülkede üretilen milli mal ve hizmetler, planlanan finansmanla satın alınabilir” denildi.

Ticaret Bakanlığı Télam’e şunları bildirdi: “Daha önceki anlaşmalarda olduğu gibi, özellikle ayakkabı, giyim ve ev aletlerinde, Buradaki hüküm, Ahora 12 ile çalışabilmek için şirketlerin Adil Fiyat anlaşmaları imzalaması gerektiğidir.”.

Kaynaklar, “Bu anlaşmaların yenilenme aşamasındayız, imzalayan şirketler bu programa erişiyor” dedi.

“Bu anlaşmaların yenilenmesi aşamasındayız, imzalayan firmalar o programa erişiyor”

Ticaret ağustos ayının sonunda şunu bildirdi: “340’tan fazla şirket” Adil Fiyatlar programına katılma taahhütlerini şimdiden yeniledikitle tüketim maddelerini, yaygın malzemeleri, yakıtı, ilaçları, ayakkabıları,

Sekreterlik, “Ana tüketici sektörlerinden 340’tan fazla şirket Adil Fiyatlara olan bağlılıklarını yeniledi. Şirketler ve Devlet arasında Arjantinlilerin ceplerini korumaya yönelik ortak bir çaba” dedi.

“Ana tüketici sektörlerinden 340’tan fazla şirket Adil Fiyatlara olan bağlılıklarını yeniledi. Arjantinlilerin ceplerini korumaya yönelik şirketler ve Devlet arasında ortak bir çaba”

Ana toplu tüketim şirketlerinin temsilcileriyle yapılan anlaşmaya programın yenilenmesi de eklendi ve süpermarketler, 52.300’den fazla ürün için 90 gün boyunca aylık %5’lik bir artış sınırı belirleyecek.

Fotoğraf Lara Sartor
Fotoğraf: Lara Sartor.

Anlaşmaya başlıca kitle tüketim şirketleri ile 31 perakende ve toptan süpermarket zinciri katıldı.Bunlar arasında Día, Carrefour, Coto, Chango Más, Makro, Vital ve Maxiconsumo yer alıyor.

Anlaşmaya katılan ve belirlenen %5 sınırına uyan şirketler vergi ve mali avantajlardan yararlanacakSüpermarket tedarik eden KOBİ’lere yönelik sübvansiyonlu oranda bir kredi programı da buna eklenmiştir.

Böylelikle devlet, resmi doların yüzde 22,5 oranında değer kaybetmesi sonucu oluşan maliyet artışının gıda, içecek, temizlik ve parfümeri ürünleri fiyatlarına yansımasını önlemek için tahsilattan vazgeçiyor.