Açık denizde petrol arama ve işletilmesine karşı alınan tedbiri reddettiler

Federal Adalet, Arjantin Denizi Fotoğraf Görüntü Bankası'nda petrol arama ve çıkarma işlemlerinin devam etmesine izin verdi
Federal Adalet, Arjantin Denizi’nde petrol arama ve çıkarma işlemlerinin devam etmesine izin verdi / Fotoğraf: Banco Imagens.

Federal Adalet, Çevre ve Doğal Kaynaklar Vakfı’nın (FARN) açık denizde hidrokarbon arama ve kullanımını durdurma yönünde talep ettiği ihtiyati tedbiri reddetti ve tedbirin birbiriyle bağlantılı olması durumunda ülkenin Güney Havzasındaki petrol ve doğal gaz üretiminin kısıtlanacağı konusunda uyardı.

“Davacı, ileri sürdüğü hakkın inandırıcılığını (…), en azından bir idari işlemin etkilerinin askıya alınması için gereken delil düzeyiyle birlikte gösterememektedir.” Télam’ın bu perşembe günü kabul ettiği 8 No’lu Federal İdare Mahkemesi’nin kararına dikkat çekti.

Mahkeme ilgili buldu “Talep edilen tedbirin dikkate alınması halinde ülkeye vereceği ekonomik zararın da dikkate alındığını” ifade etti.Çünkü şirketlerin yaptığı yatırımlar ve hâlihazırda üstlenilen arama ve işletme faaliyetleri, geri dönüşü mümkün olmayan zararlara uğrayacak ve Cumhuriyetin geleceği açısından açık denizdeki gelişmelerin sürekliliğini tehlikeye atacaktır.

Mesele şu ki, “Eğer tedbir kabul edilirse, sadece devam eden sismik kampanyaların tamamı felç olmakla kalmayacak, bunlar eninde sonunda tamamen geçersiz kılınabilecektir. aksine ülkemizin Güney Havzasındaki petrol ve doğal gaz üretimi durdurulacaktır.”

Yargıç bu üretimin olduğunu hatırlattı “iç tüketimin (konut ve endüstriyel) temini için tasarlanmıştır, gaz üretimindeki azalmayı telafi etmek ve bu şekilde doğalgaz gibi temel bir enerjiye olan iç talebi karşılamak amacıyla inşaatı devam eden projelerdir.”

İhtiyati tedbirin kabul edilmesi halinde petrol endüstrisine bağlı gaz üretimi de etkilenecektir Fotoğraf Pepe Mateos
Tedbirin kabul edilmesi durumunda petrol endüstrisine bağlı gaz üretimi de etkilenecektir / Fotoğraf: Pepe Mateos.

Bu, ülkenin “acil olarak yurt içi doğal gaz fiyatlarından önemli ölçüde daha yüksek uluslararası fiyatlarla sıvılaştırılmış doğal gaz ithal etmeye başvurmak zorunda kalacağı” anlamına gelecektir. bunun sonucunda da ticaret dengesi olumsuz etkilenir” diye ekledi.

FARN sunumunun amacı “deniz ekosisteminin zarar görebileceği çevresel zararın önlenmesi” idi. açık denizde petrol arama ve çıkarmaya devam etmek ve teknik uygunluğu analiz etmek “Arjantin Cumhuriyeti’nin üstlendiği iklim taahhütlerine aykırı bir faaliyetle ilerlemek.”

Bu anlamda, İklim Değişikliği Sekreterliği ile Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı’na emir verilebilmesi için inovasyonun özerk bir ihtiyati yasaklanmasını teşvik etti. “Sismik araştırma veya açık denizde hidrokarbon çıkarma izinleri vermekten kaçının, tüm açık deniz alanında çevresel etki çalışmalarını ve değerlendirmelerini onaylamak, çevresel etki bildirimleri yayınlamak veya sismik veya kullanım araştırmalarına izin vermek.

Bunun “Arjantin denizindeki hidrokarbon arama ve işletme faaliyetinin kümülatif ve iklimsel etkilerine kadar” yapılmasını amaçladı. Aşağıdaki hususları dikkate alacak bir stratejik çevresel değerlendirme hazırlanacak ve yayınlanacaktır: Kümülatif etkilerin yanı sıra, enerji alternatifleri ve faaliyetin maliyet ve faydaları da adil bir enerji dönüşümü çerçevesindedir.”

Royon, offshore faaliyetlerini destekleyen yeni bir mahkeme kararının önemini vurguladı

Enerji Bakanı, bu hafta 300’den fazla kişinin bir araya geldiği Arjantin Petrol ve Gaz Fuarı’nın 14. edisyonunu ziyareti sırasında, federal gerekçenin Arjantin Denizi’ndeki açık deniz arama sürecine verdiği yeni desteğin altını çizdi. Kırsal, hidrokarbon sektörünün tüm değer zincirinden katılımcılar.

Royon, “Araştırma ve İşletme” kitabının sunumuna katıldıktan sonra bloğun işletmecisi YPF’nin yürüttüğü plana atıfta bulunarak, “Argerich projesi için beklentilerimiz yüksek ve sondajın ilk aşaması önümüzdeki ay başlayacak” dedi. açık deniz hidrokarbonları”.

Royon, Çevre ve Doğal Kaynaklar Vakfı (FARN) tarafından sunulan ihtiyati tedbirin hukuki aksamasına atıfta bulunarak şunları ifade etti: “Artık adalet harekete geçip karar verdiğine göre, gerçek bir ilerleme kaydetmeyi umuyoruz, böylece bu ikinci dönem Argerich keşif kuyusu yeniden inşa edilebilir. sismik araştırma olarak da gerçekleştirilecektir.

Argerich projesi, Arjantin Denizi’nde, Buenos Aires eyaleti Mar del Plata’ya 300 kilometreden fazla uzaklıkta yer alıyor ve Enerji Bakanlığı açısından YPF’nin ve ülkenin tarihini değiştirebilecek bir keşfi temsil ediyor.

Enerji portföyü başkanı, “Üretken etkisi Vaca Muerta’nınkine benzer olabilir; bu daha fazla iş anlamına gelebilir ve gelecekte yüzde 30’dan fazla artan ihracat beklentisiyle birlikte mevcut hidrokarbon üretimini ikiye katlayabilir” dedi.

Kuzey Havzasında “keşif aşaması ilerlemektedir, ancak Arjantin’deki açık denizin 40 yılı aşkın süredir faaliyette olduğunu, Austral Martina Havzası 1’deki gazın %17’sinin açık denizdeki geliştirmelerden geldiğini unutmamak gerekir.”

Burada Total, Wintershall ve Pan American Energy şirketlerinden oluşan konsorsiyum, 15 yıl boyunca günde yaklaşık 10 milyon metreküp enerji sağlayacak olan Fénix Projesi’ne 0 milyon ABD Doları değerinde bir yatırım gerçekleştiriyor.

Ayrıca Kuzey Havzası’ndaki arama çalışmalarının sonuçlarından da umutluydu: “Her ne kadar enerji geçiş sürecinde olsak da geçişin finanse edilmesi gerekiyor ve bizim savunduğumuz ve önerdiğimiz şey, enerji geçişinin ülkemizde yapılması gerektiğidir. Kaynaklarımız, yeteneklerimiz ve yetkinliklerimiz ölçüsünde, ancak tüm Arjantinliler için büyüme ve refahla birlikte.”

Bu ses tonuyla Royon, basınla diyalog halinde enerji geçişinin finanse edilmesi gerektiğini yineledi ve bu noktada “Arjantin’de 30.000’den fazla iş yaratabilecek, döviz üretebilecek ve ihracat yaratabilecek offshore’un geliştirilmesi mantıklıdır” dedi. “.